Forum uLAB Strona Główna uLAB
laboratorium artis - compendium ceramiczne
 
  CERAMICZNE ABC Forum uLAB Strona GłównaCERAMIKINFO  Forum uLAB Strona Główna uINACZEJ  FOTOGALERIA GALERIE AUTORSKIE  FOTOGALERIA FOTOGALERIA  Forum uLAB Strona Główna uFORUM 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Twoje wiadomościTwoje wiadomości   ZalogujZaloguj   uLABuLAB 

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
urs
admin


Dołączył: 21 Sie 2004
Posty: 2915

PostWysłany: Pon Mar 16, 2015 9:37 pm    Temat postu: wazna informacja Odpowiedz z cytatem

niestety, serwer na ktorym gosci 'uLab' uaktualnil wersje php na 5.6
w zwiazku z tym, dopoki nie znajde rozwiazania, forum moze byc jedynie do czytania, lub jedynie do pisania za to ze starymi postami ukwieconymi 'krzaczkami' bez polskich czcionek.
osobiscie jestem za chwilowym forum do czytania do czasu gdy nie znajde jakiegos rozwiazania.

Gdy udaje mi sie rozwiazac problem polskich znakow wg. zalecen 'helpdesk on line' to wtedy nie mozna wyslac na serwer napisanego postu. i tu sie gubie... musze pomyslec. tymczasem, pa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
urs
admin


Dołączył: 21 Sie 2004
Posty: 2915

PostWysłany: Wto Mar 17, 2015 2:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zdecydowalam sie jednak pozostawic Forum w tej przykrej postaci.
mam w zasiegu reki informatykow i chcialabym im to pokazac, moze cos poradza.
milego dnia, u.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
urs
admin


Dołączył: 21 Sie 2004
Posty: 2915

PostWysłany: Sro Mar 18, 2015 8:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

... jeszcze jedna informacja.
forum uLab jest czytelne w swojej starej formie.
nalezy jedynie w przegladarce zmienic kodowanie strony (czcionki) na Europe Centralna - ISO-8859-2.
Niestety nastepuje niekopatybilnosc miedzy czcionkami zakodowanymi w UTF-8, a tymi w EC ISO-8859-2.
i to by bylo na tyle ... tymczasem, u.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
kombinerek



Dołączył: 18 Kwi 2013
Posty: 906
Skąd: WEJHEROWO

PostWysłany: Czw Mar 19, 2015 10:24 am    Temat postu: chciaÅ‚em tylko 123 - próba czcionki Odpowiedz z cytatem

chciałem tylko 123 - próba czcionki
d z i a Å‚ a !
co za ulga
__________________________________________

chżąść Kębłowo morze może wźiąść

L U D Z I E . . . M O Ż N A . . . P I S A Ć !

Nic nie robiłem. Żadnych ISO, nie plułem zgodnie z zaleceniem 8 razy (TFU - 8). I działa ! Pray
_________________
MIKRORAFINERIA WEJHEROWO, Zak³ad Teoretyczno-Filozoficzny, Pracownia Kombinerkowa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
urs
admin


Dołączył: 21 Sie 2004
Posty: 2915

PostWysłany: Czw Mar 19, 2015 7:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmmm.... ja bym się nie cieszyła oh!
pewnie, że działa, bo wszystkie nowe posty, dzięki nowej wersji php 5.6 na serwerze, są zapisywane w UTF-8.
problem są stare posty zakodowane w iSO-8859-2, ale jak wspomniałam, w przeglądarce, można ustawić kodowanie strony.
można się tym wspomóc doraźnie, żeby odczytać dawne forum.

jeśli w podpisie wpiszesz ponownie 'ł' serwer zakoduje to już w UTF-8 i podpis będzie wyświetlał się poprawnie.

tymczasem, u.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
kombinerek



Dołączył: 18 Kwi 2013
Posty: 906
Skąd: WEJHEROWO

PostWysłany: Czw Mar 19, 2015 11:36 pm    Temat postu: wszystko fajnie Odpowiedz z cytatem

Wszystko fajnie, tylko po zalogowniu i kliknięciu na "Profil" - wyświetlił się pusty biały ekran . . . Sad
_________________
MIKRORAFINERIA WEJHEROWO, Zak³ad Teoretyczno-Filozoficzny, Pracownia Kombinerkowa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
urs
admin


Dołączył: 21 Sie 2004
Posty: 2915

PostWysłany: Pią Mar 20, 2015 6:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

... no właśnie, dzięki. rejestracja też nie działa...
na razie nie rozwiązałam zagadki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
izigianteer



Dołączył: 06 Sie 2014
Posty: 5

PostWysłany: Wto Mar 24, 2015 8:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

straszna lipa coÅ› z kodowaniem bazy jest nie tak
możne na serwerze zmienić wersje php na wcześniejsza ?
Na niektórych serwerach wystarczy wpisać odpowiednią linie kodu w pliku .htaccess
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
urs
admin


Dołączył: 21 Sie 2004
Posty: 2915

PostWysłany: Wto Mar 24, 2015 10:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak właśnie mi doradzono... niestety, gdy to wpisuję , forum przestaje działać, tzn. nie można wysłać żadnego postu na serwer.
jestem otwarta na wszelkie pomysły, bo nie znalazłam jeszcze rozwiązania.
na serwer nie mam wpływu, to oni zaktualizowali wersję php na 5.6
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
am



Dołączył: 23 Wrz 2005
Posty: 1631
Skąd: Kraków

PostWysłany: Sro Mar 25, 2015 12:05 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przykro mi, że nie umiem pomóc.
Brzmi to dla mnie jak...po węgiersku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group